Pelegrí critica la declaració del Comitè Territorial de Barcelona “pel que suposa de negació de la identitat pròpia dels partits que integren la federació” i perquè “és un exemple paradoxal de desviar la responsabilitat” arran dels mals resultats electorals. I adverteix els militants de CDC que “si no els agrada la federació, que plantegin als òrgans competents del seu partit la denúncia de l’acord de federació“.

Pelegrí acusa de “sectarisme” i “manca de respecte vers la discrepància” el consell de Barcelona de Convergència, i, sobretot, “vers Unió Democràtica de Catalunya i el seu president”, de qui recorda que és “un actiu d’UDC, de la federació de CiU” i “de Catalunya”. Per tot plegat, el secretari general del comitè de govern d’Unió insta la direcció nacional de CDC a reconèixer públicament “que no comparteix la resolució presa en l’àmbit de Barcelona ciutat”.

El to del comunicat no afluixa i, de la mateixa manera que diu que Duran i Lleida “ha estat sempre lleial a la federació de CiU, al president Mas i al programa electoral”, afegeix que, en canvi, la declaració aprovada el 14 de gener “és un exemple de deslleialtat, no només a Duran, sinó també a Unió Democràtrica, i no l’acceptem”. De fet, conclouen que UDC “no permetrà en cap cas que es posi en dubte Josep Antoni Duran i Lleida”.

Duran i Lleida, per cert, ja ha respost en un twit, en què fa seves les paraules de Pelegrí, i qualifica també de “gravíssima irresponsabitat” la declaració de CDC.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/ciuduran/status/293796567499034626″]