LAIA ORTIZ, tinenta d'alcalde de Drets Socials "És inajornable fer el debat de la regulació del lloguer abusiu i especialment fer corresponsables els grans tenidors perquè no especulin, precisament, amb aquests habitatges." CARLOS MACÍAS, portaveu de la PAH "Es renuncia al canvi de paradigma on es responsabilitza aquell que fa negoci amb un bé, amb un dret, amb un bé d'interès general, per assumir-ho tot des de l'administració. I, a més, això no va acompanyat de pressupostos."

Laia Ortiz ha avertit al Parlament que les administracions locals, en especial l’Ajuntament de Barcelona, “tenen molta pressa” perquè es creïn els mecanismes necessaris per regular els preus del lloguer. Per això, ha criticat que no s’hagin acceptat les al·legacions que va presentar el govern municipal al respecte: “És inajornable fer el debat de la regulació del lloguer abusiu”, ha dit. En aquest sentit també ha instat el Parlament a “fer corresponsables els grans tenidors perquè no especulin”.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) —una de les entitats impulsores de la Llei 24/2015, que va tombar parcialment el TC— considera que el nou text “renuncia al canvi de paradigma”. Ho ha dit el seu portaveu, Carlos Macías, qui ha assegurat que “és impossible fer reformes estructurals” amb el pressupost que preveu el reglament i que també ha lamentat que “els mecanismes que dóna són de caràcter voluntari”. Macías també ha criticat que, a diferència de la llei 24/2015, ara “es deixi a la bona voluntat de la banca” l’alliberament del deute de les famílies desnonades.