La finca en què viu Figuerola és de propietat municipal i per un error administratiu, cap dels inquilins no havien pagat lloguer des de 1989. Després de detectar aquesta situació, el govern de BComú ha pactat l’import dels lloguers amb els inquilins però Figuerola es nega, diuen, a acceptar-ho.

Barcelona en Comú denuncia que, en el cas del conseller municipal de CiU, la situació s’agreuja perquè es tracta d’un càrrec públic i perquè el seu fill també va ocupar un altre dels pisos de la finca. Per això, demanen al conseller que assumeixi la seva responsabilitat i, en cas que no ho faci, “insten el grup de CiU a prendre mesures”.

La formació d’Ada Colau va més enllà i denuncia “la perllongada connivència còmplice de CiU en aquest tema“. En un comunicat, asseguren que “ens inquieta especialment el fet que, en el mandat anterior, amb CiU al govern de la ciutat i el districte, ningú no alertés d’aquesta situació irregular, i ens preguntem si algú n’era coneixedor”.

Des del Grup Municipal de CiU responen assegurant que “hem demanat a Joan Figuerola que conclogui la negociació amb l’Ajuntament per a la regularització del seu habitatge, amb l’advertiment que si no ho fa, haurà de deixar de ser conseller municipal”.