ADA COLAU, alcaldessa "Com a presència institucional, no hi serem. Ni l'alcaldessa com a màxim representant ni el govern com a tal. No hi haurà una missa com a acte oficial d'una institució democràtica que necessàriament ha de ser aconfessional."

Segons Colau, la “missa no ha de formar part del programa institucional de les festes per respecte a la diversitat de creences d’aquesta ciutat” i tenint en compte, també, la laïcitat de la majoria dels veïns de Barcelona. L’alcaldessa considera que l’Ajuntament “ha d’actualitzar-se seguir l’ordenament jurídic“ i separar les qüestions religioses i les qüestions institucionals i democràtiques.

Ada Colau ha elogiat la “riquesa religiosa de la ciutat” i ha afirmat que la missa se celebrarà amb normalitat, així com el tradicional seguici popular, en el qual “podrà participar tothom qui ho vulgui, autoritats, veïns i veïnes”. Tot i així, Colau ha afirmat que no hi assistirà cap membre del govern municipal: “Com a presència institucional, no hi serem”, ha dit l’alcaldessa, perquè els representants de la institució han de representar tothom.