El monjo arximandrita Cristòdulos va néixer a Volos el 1978 i als 18 anys es va començar a formar com a religiós. CRISTÒDULOS, monjo arximandrita "Soy monje de Monte Athos, me formé en un monasterio donde viví siete años y después fui ordenado para la iglesia de Grecia, en la Grecia central, en Volos, como sacerdote." La seva tasca a Barcelona va començar l'any 2011. És el cap a la península oriental de l'Església ortodoxa grega. CRISTÒDULOS, monjo arximandrita "Hemos empezado de cero pero poco a poco la gente conoce nuestra parroquia. Muchos griegos que vienen aquí se han interesado por nosotros. Los turistas que vienen a Barcelona buscan donde se encuentra la iglesia por internet, que ahora es muy fácil. Poco a poco vamos creciendo." Les imatges de l'altar s'han fet portar de Salònica, a Grècia, on també s'han encarregat la resta de les icones, entre les quals la de Sant Nectari, el patró d'aquesta comunitat. L'iconòstasi, una gelosia que dóna accés a l'altar amb uns marcs per posar-hi les icones, també s'ha tallat en fusta a Salònica. A Grècia són més alts, però aquí han de compartir l'ús de la capella amb el culte catòlic i l'han fet més baix per respectar ambdues tradicions. El culte ortodox és diferent al catòlic. CRISTÒDULOS, monjo arximandrita "No hay muchas diferencias pero nosotros somos un poco más tradicionales, más conservadores. Celebramos la misa y los cultos como en los primeros siglos." La capella dóna cabuda a una cinquantena de fidels, però en actes més multitudinaris, com els de Pasqua, quan hi poden assistir unes 300 persones, l'església els deixa altres espais. L'epitafi forma part del cerimonial de la Setmana Santa, i amb ell es fa una processó pel claustre de la Concepció.

La comunitat grega a la ciutat no és gaire important i quan va arribar només tenien relació amb l’església un grup reduït de cinc persones. Eren els representants de la parròquia grega ortodoxa de Sant Nectari d’Egina, que s’havia fundat el 1975. Ara, al voltant de l’església n’hi ha una cinquantena, que arriba a més de 300 amb les grans celebracions.

L’Església ortodoxa és una de les tres branques del cristianisme, i està formada per 14 patriarcats i les diferents esglésies autocèfales que les integren, que comparteixen doctrina i litúrgia, però amb sínodes independents al Patriarcat de Constantinoble, que  és el principal. L’església ortodoxa grega és una de les esglésies autocèfales més importants. Fins a l’any 1833, depenia del Patriarcat de Constantinoble i el seu territori canònic inclou la Grècia amb les fronteres d’abans de 1833, quan es va constituir, i que és aproximadament la meitat de territori grec. La resta de Grècia està subjecta encara al Patriarcat de Constantinoble.