Alberto Fernández Díaz demana en un comunicat que al ple del proper divendres es parli de les principals mesures que Colau té previst seguir en matèria de seguretat durant el seu mandat com alcaldessa. Segons el dirigent popular “és necessari que expliqui la reducció de les hores extres de la Guàrdia Urbana, la permissivitat amb el “top manta”, la situació de la Unitat de Policia Administrativa i de Seguretat o retirar l’acusació particular contra les persones acusades de provocar incidents violents, entre altres decisions”.

També reclama que existeixi un regidor de Seguretat: “A l’alcaldessa ja li correspon presidir la Junta de Seguretat, el Consell de Seguretat Urbana i la Prefectura de la Guàrdia Urbana, segons una llei especial de Barcelona. Però hi ha d’haver un regidor de Seguretat que dirigeixi de forma ordinària i constant les polítiques de seguretat i la Guàrdia Urbana”.

El ple del dia 24 tractarà temes com la desigualtat social, el model turístic o l’ordenança de terrasses però Díaz insisteix que la seguretat s’hi ha d’incloure. La sessió continuarà amb un segon ple extraordinari sobre els Jocs Olímpics d’Hivern.