Són detalls d'una Mercè que arrencarà amb el pregó d'Andreu Buenafuente. L'humorista ha revelat avui que no s'ho va pensar ni un minut quan l'alcaldessa li ho va oferir. Casualitats de la vida, Buenafuente està ara gravant una pel·lícula que es diu 'El pregó'. ANDREU BUENAFUENTE, humorista i pregoner de la Mercè 2015 "És una coincidència curiosa, aquell és un pregó de ficció que no existeix en un poble irreal i aquest és un pregó de veritat en la ciutat que estimo." I en aquest pregó de veritat, no hi faltarà l'humor. ANDREU BUENAFUENTE, humorista i pregoner de la Mercè 2015 "Intentaré fer-vos riure, també fer pensar una mica, reflexionar sobre quina ciutat tenim i cap a on anem." Un avió comercial fora d'ús serà l'estrella del festival d'arts de carrer, que torna a la Ciutadella i Montjuïc. La Mercè tindrà també molta música i les activitats més tradicionals. El piromusical tancarà una festa de set dies amb un pressupost similar al d'anys anteriors i que tindrà Buenos Aires com a ciutat convidada. La Mercè 2015 serà, de fet, una festa major de transició. Bona part del programa ja el va deixar tancat el govern anterior. El nou ja ha anunciat que a partir de l'any vinent vol fer-hi canvis, com ara que les activitats quedin més distribuïdes pels barris.

En la seva intervenció Buenafuente ha explicat que en aquests moments treballa en un projecte cinematogràfic que, curiosament, té el nom de ‘Pregó’. De fet, ha dit, que quan va rebre la trucada de Colau es va pensar que era “una broma, una operació de màrqueting”. L’humorista ha avançat que amb el pregó “intentaré fer-vos riure i reflexionar sobre el model de ciutat que volem”.

Colau ha destacat que Buenafuente té moltes virtuts i que una de les més importants és la capacitat per arribar a tothom amb el seu humor. L’alcaldessa creu que l'”humor ens uneix i ens cohesiona” i ha defensat que ens cal riure més i “ens calen més Andreus”.

A banda de conèixer el nom del pregoner, l’altra incògnita era el cartell de les festes. L’autor és l’artista irlandès Sean Scully. Establert a Nova York, Scully passa llargues temporades a Barcelona i va ser escollit com a artífex del cartell per l’anterior regidor de Cultura, Jaume Ciurana.

Les propostes del Mercè Arts de Carrer, la música i la cultura popular són els tres eixos sobre els quals pivotarà la festa, que enguany té un pressupost de 3,1 milions d’euros.

Un dels pols d’atracció serà el parc de la Ciutadella, on hi trobarem l’avió “Navecultural”, un avió comercial fora d’ús dedicat a activitats culturals.