Esquerra i el PSC són, per ara, els únics suports que el govern té assegurats per a la modificació del pressupost. Després de suspendre el ple extraordinari de dilluns, en la sessió d'avui s'ha evidenciat que l'equip d'Ada Colau manté la confiança en la CUP per aprovar els comptes properament. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Tenim una proposta pressupostària sobre la taula, que ja té el suport de forces polítiques molt rellevants d'aquest consistori i que s'està discutint. I, per tant, no estem en una situació apocalíptica." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Creiem en el diàleg. Hem participat en l'elaboració d'aquests pressupostos i esperem que s'aprovin." MONTSERRAT BALLARÍN, regidora del PSC "Estem convençuts que el govern serà capaç de teixir tots els consensos necessaris." De moment, la CUP demana que es respectin els seus ritmes. MARÍA JOSÉ LECHA, presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona "Per arribar, si és possible, a un acord ampli per fer girar el rumb dels pressupostos a un escenari de canvi de model." Amb qui no hi ha acord és amb CiU, ni tampoc Ciutadans, tot i que s'hi ha ofert a pactar. PACO SIERRA, portaveu del Grup Municipal de C's "Lo que estamos buscando a nivel presupuestario es la táctica Simeone, la táctica partida a partida." SÒNIA RECASENS, regidora de CiU "Senyor Pisarello ni té pressupost ni té canvi, faci el favor d'espavilar. Segurament tindríem moltes més coses en comú si utilitzés el diàleg." El debat pressupostari l'ha provocat el PP, que volia que, si no té suports, el govern vinculi els comptes a una qüestió de confiança, proposta que ningú no ha secundat. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Vostè pretenia deixar aillat el govern, el que s'ha constatat és que la soledat és la seva." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Mejor solo que mal acompañado. Usted no tiene apoyos para aprovar los presupuestos pero no se arriesga a perder la confianza." El govern ha acabat la setmana igual que la va començar: sense els suports necessaris per aprovar encara la modificació del pressupost. Tot i això, les negociacions amb la CUP han avançat en alguns punts i el desenllaç podria arribar la setmana que ve.

El debat pressupostari al ple l’ha provocat el PP amb una proposició que instava el govern a portar a votació els comptes al plenari i vincular-los a una qüestió de confiança. La proposta no ha rebut el suport de cap grup, només del PP, i ha estat rebutjada. “Pretenia deixar el govern aïllat i  la soledat és la seva”, ha etzibat Pisarello al líder popular, Alberto Fernández Díaz, que ha replicat: “millor sol que mal acompanyat”. Picabaralles a banda, el primer tinent d’alcalde ha explicat que la modificació pressupostària que ha plantejat el govern té el suport de “forces rellevants” (en al·lusió a ERC i PSC), i que “s’està acabant de discutir”.

La presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, ha dit que la proposició del PP ha estat “una pèrdua de temps”. Lecha ha afirmat que el resultat del vot de la CUP a la modificació pressupostària no se sap, i ha demanat que es respectin els tempos de la formació per decidir-lo. Els cupaires i el govern municipal mantenen des de dimarts negociacions per arribar a un acord que sumi la CUP als vots favorables d’ERC i PSC que l’executiu ja té assegurats per a la modificació pressupostària.

Des de CiU, la regidora Sònia Recasens ha dit que el govern “va tirar la tovallola des del minut zero” per aconseguir un pressupost, i ha encoratjat Pisarello a “espavilar”. “Ni té pressupost ni té canvi”, li ha etzibat. Pisarello ha retret a CiU que el diàleg amb aquest grup seria més fàcil si la interlocutora no fos Recasens, d’Unió. “Sóc la mateixa que va negociar un pressupost amb les forces d’esquerres que vostè està encara executant”, ha respost Recasens a Pisarello.

El regidor de C’s, Paco Sierra, ha ofert la formació taronja al govern per negociar partides soltes de la modificació pressupostària i no tot l’expedient. “El que busquem és la fórmula Simeone, partida per partida”, ha sentenciat Sierra, partidari d’acords de consens en “projectes de ciutat”. Des d’ERC, Alfred Bosch ha dit que confia que la modificació pressupostària s’aprovi. “Volem construir i volem fer el canvi”, ha afegit. La regidora del PSC, Montserrat Ballarín, ha demanat al govern que continuï treballant per “teixir el consens necessari”.

Alberto Fernández Díaz ha justificat la seva proposició per demostrar que “l’alcaldessa no té els vots per aprovar el pressupost ni el coratge per perdre la confiança del plenari”. El líder del PP ha dit que la política pressupostària del govern ha estat “un autèntic despropòsit”.