La maquinària logística del 9-N ja funciona a ple rendiment i així ho ha volgut comunicar avui personalment la vicepresidenta del govern, la persona que està al capdavant de l'operatiu. A tot Catalunya hi haurà 2.718 locals de consulta i 8.130 meses, bona part dels quals es concentraran a la demarcació de Barcelona, que tindrà 1.331 locals habilitats i més de 5.000 meses. A partir d'avui els ajuntaments tenen 10 dies per comunicar oficialment al govern quins seran els locals que habilitaran per a la consulta o, pel contrari, comunicar que estan en desacord amb la celebració. Dels 947 municipis, de moment 874 -és a dir, més del 90%- ja s'han posicionat a favor de col·laborar amb el govern per facilitar espais. El 12 d'octubre es coneixerà el llistat definitiu. JOANA ORTEGA, vicepresidenta del Govern "Si no es diu res, el departament assignarà altres espais. El que farem és garantir que tothom pugui exercir el dret a vot." I això es farà en urnes com aquestes. N'hi haurà un total de 10.800 a tot el país, que s'ompliran amb més de sis milions de paperetes com aquestes. Tot aquest material estarà a punt per a la consulta, a què estan cridats a votar 5,4 milions de catalans. Tot plegat té un pressupost de gairebé nou milions d'euros. Tot això pel que fa al material. Però també hi haurà milers de persones implicades. Més de 24.000 seran membres titulars de les meses, i gairebé 50.000 es reserven com a suplents. També hi haurà gairebé 5.000 representants de l'administració i 9.200 policies. Tot plegat estarà supervisat per una comissió de control, que es constituirà avui mateix, i set comissions de seguiment.

A tot Catalunya hi hauria d’haver 2.718 locals de consulta i 8.130 meses, bona part dels quals es concentrarien a la demarcació de Barcelona, amb 1.331 locals habilitats i més de 5.000 meses. Tanmateix, el llistat de punts de votació, que ja es pot consultar al web institucional, és encara provisional, perquè són els ajuntaments els que durant els propers 10 dies han de remetre a la Generalitat el llistat d’indrets disponibles. En cas que no ho facin o que els locals resultin insuficients, el Departament de Governació assignarà altres espais. A partir del 17 d’octubre es podrà consultar, doncs, el llistat definitiu de punts de votació (que cinc dies abans haurà estat publicat al DOGC).

Pel que fa als catalans residents a l’estranger, n’hi ha 2.547 de registrats, que podran exercir el seu dret a vot en alguna de les 14 delegacions de la Generalitat o de la seva agència de promoció econòmica ACC1Ó.

Les urnes ja són a punt. N’hi haurà un total de 10.800 a tot Catalunya. Són de cartró i les fabriquen els presos del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), amb un cost de 3,02 euros per urna. De paperetes se n’imprimiran 6.700.000 en català i castellà, i 8.600 més en versió trilingüe per a la Vall d’Aran. També caldran set milions de sobres de votació.

Tot això pel que fa al material. Però també hi haurà milers de persones implicades treballant aquell dia. Les meses estaran formades per 24.390 membres titulars, per als quals hi haurà previstos el doble de suplents. Comptaran amb l’assistència de 4.834 funcionaris de diverses administracions. També es preveu que hi hagi treballant aquell dia 6.200 Mossos d’Esquadra i més de 3.000 Policies Locals.

La consulta estarà supervisada per la Comissió de Control del 9-N, formada per un total de set membres, entre juristes i politòlegs. Un òrgan que s’ha constituit aquest diumenge al matí de forma provisional i que es nomenarà definitivament d’aquí a tres dies al ple del Parlament.