Felip Puig, ha explicat que el Govern català aprovarà, com a molt tard, a principis d’any un decret llei per evitar que les famílies amb pocs recursos es quedin sense subministrament energètic durant els mesos d’hivern.

Puig ha estat molt crític amb la gestió del Govern espanyol sobre la reforma elèctrica i l’ha valorada molt negativament. Ha posat com a exemple la situació generada per la darrera subhasta que fixava el preu de l’electricitat. “Només han hagut de passar 24 hores perquè haguessin de corregir els seus efectes”, ha dit sobre la invalidació de la subhasta que fixa els preus de l’electricitat.

El conseller ha apuntat que estan estudiant amb les empreses com es finança aquesta mesura, que estava inclosa en els pressupostos de la Generalitat que el PP ha portat al Consell de Garanties Estatutàries.

Puig ha dit que CiU ja va advertir que aquesta reforma elèctrica havia de plantejar un nou mecanisme de configuració de preus i s’ha preguntat què farà ara el Govern espanyol per intentar que la pujada de la llum, “que n’hi haurà”, sigui la menor possible.