El districte de Sant Martí acumularà tres de les 10 actuacions previstes. Una es farà en aquest interior d'illa, fins ara sense urbanitzar. Es pavimentarà per tal d'eliminar els desnivells existents i s'hi instal·larà nou clavegueram i nou enllumenat. Un altre punt d'actuació a Sant Martí és en aquest tram del carrer de Joan de Peguera, que es convertirà en un carrer de plataforma única amb prioritat per als vianants. Són només dues de les 10 actuacions previstes a tota la ciutat. Unes millores que es faran sobretot als districtes més allunyats del centre, com Sant Martí, Nou Barris o Sants. ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "La base de l'actuació és territorial, és a dir, que els districtes ens han definit quines són les prioritats d'actuació. I tot això es fa amb criteris d'Hàbitat Urbà, és a dir, actuem sobre la il·luminació, el clavegueram, actuem amb criteris d'augment de l'espai públic i afegint elements relacionats amb les ciutats intel·ligents." "Aquests projectes formen part de la primera gran tongada d'actuacions que inclou el Pla de millora integral per aquest 2014. Costaran un total de set milions d'euros dels 45 que té pressupostats el pla." Els Jardins de Màlaga, a Sants, inclouen dues actuacions més que ja es van començar a finals de l'any passat. Aquí s'eliminarà l'àrea de gossos actual per ampliar la zona de joc infantil, i també se'n crearà una de nova al costat de l'escola bressol. Unes obres que s'acabaran en els propers dies.

Les obres de renovació que es preveuen en el Pla de millora integral de l’espai públic suposaran un cost de 45,6 milions d’euros per a les arques públiques. Concretament, s’invertiran 40.390.510 euros per a actuacions integrals a carrers i 5.178.164 euros per a espais verds.

Aquest mes de gener ja s’han iniciat nou obres, als districtes de Nou Barris, Sant Martí, Horta- Guinardó, les Corts i Sarrià – Sant Gervasi, a banda dels treballs que ja van començar al desembre al parc infantil dels Jardins de Màlaga, a Sants-Montjuïc.

Al districte d’Horta-Guinardó s’han iniciat els treballs a les placetes de Montbau i la plaça de Raimon Casellas. Es vol millorar l’accessibilitat i reordenar l’àrea d’aparcament de les quatre places que donen al carrer de Joan Sales. A la plaça de Raimon Casellas es renovaran les escales que comuniquen amb el carrer d’Albert Llanas i s’hi instal·larà un nou ascensor.

Al districte de les Corts s’hi estan fent tasques d’arranjament al carrer Prat d’en Rull, en el tram entre la travessera de les Corts i el carrer del Taquígraf Garriga.

A Sant Martí han començat els treballs al carrer de  Joan de Peguera, a un nou interior d’illa a l’avinguda Diagonal 60, i al passatge de Puigmadrona. La majoria d’aquestes obres donaran prioritat als vianants.

A Nou Barris s’estan fent millores a les escales del carrer de Llerona amb el carrer de Balenyà i al carrer de Campreciós.

A Sarrià – Sant Gervasi, s’actua al carrer d’Osona, en el tram des del carrer d’Homer fins a la cruïlla amb el carrer Putget, i en el mateix carrer del Putget des d’Osona fins al carrer de Manacor.

Algunes de les principals tasques que s’estan duent a terme consisteixen a plantar fins a 597 arbres, renovar 56.876 metres quadrats de voreres, actualitzar 1.950 punts de llum, rehabilitar 3.500 metres lineals del clavegueram, soterrar 4.875 metres de línies aèries de serveis i pavimentar amb nou asfalt 79.625 metres quadrats. Amb aquestes mesures, que es preveu que acabin entre els mesos d’abril i maig, s’espera estalviar 213.525 quilowatts l’hora de la factura energètica municipal.