Just una setmana després de l’admissió a tràmit del recurs del Govern espanyol al Tribunal Constitucional, el president i altres membres del govern català han rebut la notificació per informar-los de la suspensió de les partides del referèndum. També els informa que han d’aturar qualsevol mena de preparatiu. L’entrega del document ha anat a càrrec de funcionaris del TSJC i ha coincidit amb la reunió setmanal del consell executiu.

De fet, en la reunió d’aquest dimarts, el govern català ha decidit personar-se en la causa oberta al Tribunal Constitucional per “defensar la legalitat” de les partides dels comptes impugnats per Madrid. Ho ha anunciat la portaveu del govern, Neus Munté, qui a més, ha manifestat la “determinació” de l’executiu de Puigdemont amb el referèndum i la voluntat d’aconseguir-lo de manera pactada amb Madrid. Munté ha lamentat que la resposta de Madrid sigui “la judicialització, les suspensions, les querelles i les amenaces d’inhabilitació davant un mandat democràtic”.

Abans de la intervenció de Neus Munté, el president Carles  Puigdemont ja havia reaccionat a l’entrega de la notificació. Ho ha fet a Twitter, en una piulada en què ha recordat que és la cinquena notificació judicial però que “no deixarem d’anar cap endavant“. De fet, el president l’ha acompanyada d’una fotografia on s’exhibeixen els cinc documents rebuts.