La festa El so de les lluites s’ha celebrat aquest dissabte al barri del Poblenou. Des de les 12 del migdia i fins a les set del vespre, tots aquells que s’han acostat a la rambla del Poblenou 2, el passeig Clavell i el Front Marítim han pogut veure l’exposició de les “Lluites Compartides”, així com una desena d’exposicions locals d’arreu del territori.

Després, ha estat el torn final d’un gran espectacle plàstic i musical al casino l’Aliança del Poblenou. Un acte en què s’ha fet un recorregut per les principals lluites socials de l’últim mig segle a través de la música. L’acte, dirigit per la Míriam Escuriola, ha convidat els espectadors a submergir-se en aquestes lluites. Moviments veïnals, sindicals, feministes, antifranquistes, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la d’Aturem la Guerra, han estat alguns dels encarregats de fer aquest recorregut històric. La música que ha acompanyat l’acte ha anat a càrrec d’artistes com Marinah, ex-Ojos de Brujo; Sicus Carbonell, de Sabor de Gràcia; Cesk Freixas; Adrià Salas, de La Pegatina i Rosa Sánchez, amb Douda i Coral Infantil Voze.

L’acte ha conclòs amb el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ha remarcat que l’entitat no s’ha volgut atribuir les lluites, sinó que ha volgut ser “un punt de trobada”. Ha dit que “en aquest país no ens ha estat mai res regalat” i que per això “s’ha de continuar lluitant”. Cuixart ha assegurat que “tornarien a fer” i a participar a totes i cadascuna d’aquestes reivindicacions.