A títol pòstum també ha estat guardonat Xavier Melgarejo, un pedagog expert en el sistema educatiu finès que va intentar aportar mesures per combatre el fracàs escolar. Després de la seva mort el 20 de febrer, es va iniciar una forta campanya perquè Melgarejo rebés la Creu de Sant Jordi. Qui també ha rebut aquesta distinció és Joaquim Ferrer, que va ser diputat al Congrés dels Diputats per CDC i Conseller de Cultura de 1985 al 1988, així com l’activista cultural i política Maria Pilar Busquets.

D’entre els noms més sonats de la llista de guardonats destaquen el periodista Josep Cuní, per “tenir un paper remarcable en el procés de creació i consolidació de la radiotelevisió pública de Catalunya”. També ha rebut aquesta distinció l’esportista Gemma Mengual, per “popularitzar entre el gran públic” la natació sincronitzada. Mengual ha guanyat 17 medalles d’or, 18 de plata i 12 de bronze. La Creu de Sant Jordi també ha volgut rendir homenatge al món de les arts escèniques. L’actor i director Josep Maria Pou rep la Creu de Sant Jordi per “una llarga carrera artística, desenvolupada al teatre, al cinema i a la televisió”.

La resta de guardonats són: Fina Birulés (filòsofa i docent), Ramon Boixadós (enginyer industrial i directiu d’empreses), Francesc Burrull (jazzista), Eusebi Casanelles (creador del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya), Montserrat Catalan (secretària del president Tarradellas i directora de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià), Rosa Clarà (modista de vestits de núvia i festes), Miquel Crusafont (numismàtic i historiador), Roma Cuyàs (dirigent esportiu i promotor cultural), Rosa Fabregat (escriptora i farmacèutica), Montserrat Freixer (activista contra el càncer), Teresa Gimpera (model i actriu), Víctor Grífols (empresari), Anna Hospital (metgessa), Joan Martí (filòleg), Jaume Miranda (cartògraf), Joaquim Molins (polític), Jaume Padrós (metge i president del Col·legi de Metges de Barcelona), Borja de Riquer (historiador), Lluís Roura (artista plàstic), Josep Ildefons Suñol (empresari col·lecionista d’art), Guillem Terribas (llibreter i promotor cultural) i Miquel Valls (empresari i president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona).

Les entitats que s’emporten la Creu de Sant Jordi són els Amics de la Cultura de Sant Martí de Llémena, l’Associació Centre Cultural El Social de Terrassa, l’Associació Projecte dels Noms, l’Associació de Víctimes de la Talidomida, les Caramelles de Tous, el Casino Prado Suburense, les Caves Llopart, el Centre Sant Pere Apòstol, el Club Balonmano Granollers, el Club de Golf Sant Cugat, el Club de Natació Reus Ploms, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Figueres – Alt Empordà, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró, l’Elenc Artístic Arbocenc, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya – Sitges Film Festival, la Fundació ACIS (Agrupació Cultural i Social), la Fundació Joan Maragall – Cristianisme i Cultura, la Fundació Privada Espai Guinovart, la Fundació Privada Olga Torres, la Fundació Ramon Noguera, la Llibreria Serret, la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta de Tortosa i la Societat Recreativa El Retiro.