MERITXELL BORRÀS, cap de campanya de CDC pel 9-N El procés participatiu l'acabarà organitzant el govern o les entitats socials? "El govern. El govern està al front d'aquest procés des del primer moment i i per tant assumeix tota la responsabilitat i tota l'empemta per tirar-lo endavant. Els voluntaris en cap cas tenen cap responsabilitat. Per tant tota tranquil·litat pels voluntaris que estan disposats a actuar i a treballar perquè sigui una realitat. Insistim que la responsabilitat absoluta és a mans del govern. Jo crec que no hem de comptar que hi haurà grans diferències perquè de moment sempre han estat nos el que hem trobat per part del Govern espanyol. El no a l'estatut, no al pacte fiscal, no a poder votar, no, no i no. Crec que s'evidenciarà davant del món i això és el que estem fent, carregar-nos de raons davant del món, per poder seguir avançant en el procés que estem fent. És evident que si el 9- N fem una participació massiva i fa una resposta important de la gent del país, lògicament això tindrà una repercurssió internacional."

La responsable de la campanya pel 9-N de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Meritxell Borràs, ha assegurat que la Generalitat és al capdavant del procés i que el tirarà endavant. Borràs ha respost a les declaracions del Ministre de Justícia, Rafael Catalá, que va dir que el Govern central no impedirà la consulta en cas que aquesta sigui organitzada per entitats civils.

Borràs també s’ha referit a les cartes que ha enviat la Delegació del Govern a Catalunya als directors d’instituts per recordar que el Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment la celebració del 9-N i en què els alertava de la importància de “no adoptar acords o actuacions que puguin contravenir la decisió del Tribunal”. En aquest sentit, la diputada de CDC ha assegurat que els voluntaris han d’estar tranquils perquè “no tenen cap responsabilitat”, i que aquesta recau en el govern català. Meritxell Borràs ha afirmat que la jornada del 9-N tindrà ressò internacional i  servirà per “carregar-nos de raons davant del món, per poder seguir avançant en el procés”.