El candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, s’ha dirigit directament al socialista Miquel Iceta -a qui ha anomenat Miquel-155-Iceta- per retreure-li el suport al PP i Cs en la intervenció del govern català. Li ha dit: “L’has feta tan grossa, Miquel, que la dimissió te la demanarà la vergonya”. Ho ha fet en un acte especialment emotiu per fer-se a Girona, la seva ciutat.

Carles Puigdemont ha assegurat que Miquel Iceta va molt tard i que podria haver dimitit fa molt temps. Ha afirmat que haurà de dimitir per la vergonya d’haver empès els empresonaments, l’exili i d’haver anat de la mà dels qui volen dividir els catalans. 

En el mateix sentit, l’exsocialista i número 81 de la llista de Junts per Catalunya, Marina Geli, ha explicat que va sumar-se a la llista del president perquè va haver d’escollir entre sobirania i els socialistes i va decantar-se per poder dir: “Jo vull mirar-me al mirall”.

L’acte a Girona ha estat especialment emotiu per al candidat de Junts per Catalunya, ja que, tot i ser a Brussel·les, ha pogut connectar amb la seva ciutat i ha saludat la seva dona, que es trobava entre el públic. També s’hi han sumat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el número sis de la llista, Josep Rull.