Albano Dante Fachin considera que els comuns no tenen clar quina és la seva posició respecte l’1-O i, segons ell, “això és haver-se perdut molt perquè no entenen que les porres també anaven contra l’agenda social”, en referència a les càrregues policials que hi va haver durant la jornada de votació.

En un acte als Jardins Tete Montoliu de Barcelona, l’impulsor de Som Democràcia també ha carregat contra el secretari general de Podem a Espanya, Pablo Iglesias, de qui ha dit que “pot dir missa”, com també el candidat de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, “pot dir el que vulgui” davant de casos com els de Fachin, que ha dit que votarà independentista en aquestes eleccions.

L’acte s’ha plantejat com una conversa entre la número dos de la llista, Marta Rovira, i Albano Dante Fachin per parlar d’un possible procés constituent. Rovira ha remarcat que cal que a Catalunya es desenvolupi “amb transparència i de dalt a baix”, al contrari, considera, del procediment que va permetre redactar la Constitució espanyola.

Crítiques al PDeCAT

Rovira també ha volgut marcar la disjuntiva a la qual considera que s’enfronten els electors aquestes eleccions: “Això va de decidir si mana Rajoy i els seus delegats de Ciutadans o si manen els ciutadans de Catalunya, de si mana l’oligopoli o de si els ciutadans poden decidir”, ha remarcat.

A la conversa, també hi ha intervingut breument la número cinc dels republicans a Girona, Magda Casamitjana, que ha carregat amb duresa contra el PDeCAT per haver impedit, ha dit, que Esquerra impulsés una política sanitària més progressista amb Junts pel Sí i ha lamentat que les ambicions dels republicans “han estat retingudes” pels postconvergents.