La CUP manté els missatges a Catalunya en Comú – Podem perquè se sumi al bloc republicà i, aquest dimecres, des de Vilanova i la Geltrú, ha dit als comuns que un govern d’esquerres només és possible fora de l’Estat espanyol. Segons el candidat Carles Riera, l’Estatut i la Constitució no només són una presó de pobles, també ho són dels drets socials, civils i democràtics.

El candidat anticapitalista també ha llançat un dard per a Podem, a qui ha etzibat que amb la seva equidistància, contribueix a donar suport a un estat demofòbic i neofranquista juntament amb la Falange de  PP, PSOE i Cs. Riera no ha estalviat missatges als partits que parlen de diàleg i bilateralitat i ha insistit que aquest és un camí d’anada i de tornada “perquè ja sabem quina serà la resposta”. Finalment ha conclòs que a partir del 22 de desembre “malgrat feixistes, franquistes, autonomistes i equidistants, farem que aquesta república avanci”.

Arrufat demana “fer murs de vots contra psicòpates”

L’exdiputat cupaire Quim Arrufat ha criticat durament l’Estat espanyol i ha advertit que l’actual procés electoral no té cap garantia democràtica. Per combatre-ho, Arrufat crida a desbordar en vots les eleccions i ha recordat que “si l’1-O el va guanyar la gent fent murs humans contra psicòpates, el 21-D el guanyarem fent murs de vots contra psicòpates”.