Els populars tenen cada vegada més clar que el 21 de desembre el bloc constitucionalista tindrà més vots que els independentistes. Ara bé, el candidat del PP ha advertit que al final els comuns són els que, amb la seva abstenció, han de permetre que governin els independentistes o els constitucionalistes. Per això ha acceptat que aposta per la seva abstenció d’investidura, alhora que negat cap possibilitat d’arribar a un pacte de govern: “Parlem dos idiomes totalment diferents”.

Xavier García Albiol ha tornat a pressionar Cs i el PSC per anar tots a l’una cap a les eleccions. Segons el popular, Miquel Iceta posa en risc l’acord a tres bandes quan diu que no farà presidenta Inés Arrimadas: “Si encara no hem celebrat les eleccions i ja vetem, estem donant una mala imatge”, ha dit. En aquest sentit, Albiol ha dit que l’endemà del 21-D es tancarà en una habitació amb Iceta i Arrimadas fins que en surti un acord.

“Com si la volen tancar a la lluna”

Albiol, preguntat pels periodistes sobre què en pensa que ERC faci campanya a Estremera, ha dit que és una “frivolitat”, però que li preocupa “ben poc”. El candidat popular ha dit “com si la volen tancar a la lluna o a un parc d’atraccions”. El popular ha recordat que el PP la tancarà amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a Barcelona.

Albiol, còmode amb Junqueras a presó

Durant la seva intervenció a l’ACN, Albiol també s’ha referit als líders de les llistes independentistes. En ser preguntat per si se sentia còmode competint contra Oriol Junqueras (que és a presó) i Carles Puigdemont (que és a Brussel·les), Albiol ha respost que desitjaria una campanya més normal, però que està còmode.

Davant la possibilitat que Puigdemont torni a Catalunya abans del 21-D o el mateix dia per votar, el candidat del PP ha advertit que Espanya és un país seriós i que Puigdemont no es riurà ni de la gent, ni del país, ni de la democràcia.