La sorpresa del matí l’ha donada Meritxell Borràs, que ha aparegut per primer cop en públic des que va sortir de la presó, el 4 de desembre. Tot i que no va a la llista de Junts per Catalunya, s’ha sumat a la campanya per llançar un missatge d’esperança per als que continuen a la presó: “No defalliu, envieu-los cartes perquè és la manera que se sentin molt a prop vostre i una mica més lliures”, ha dit, després d’agrair totes les mostres de suport que va rebre durant el mes que va estar tancada a Alcalá Meco.

En un acte a la Garriga, protagonitzat per diversos alcaldes, inclosos Marta Madrenas, de Girona; Ferran Bel, de Tortosa, o Albert Batet, de Valls, Carles Puigdemont els ha dit, des de Brussel·les, que “sense el món local, res del que hem fet no seria possible. Ho saben bé i per això us volen mal”, ha afegit, en referència a la investigació oberta a més de 700 alcaldes per haver signat decrets de suport al referèndum de l’1 d’octubre.

Puigdemont els ha llançat un missatge de confiança i tranquil·litat: “No ho deixarem fer. El 21-D hem de recuperar la normalitat que ens han volgut arrabassar amb el 155″

Crítiques als socialistes

El president de l’Associació Catalana de Municipis i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha carregat contra els socialistes per posar-se del costat del 155: “Ahir un portaveu del PSOE va dir que el 155 es mantindria. És una correcció a tot un poble perquè no estem complint amb la seva forma d’entendre la democràcia”. I ha afegit que si el PSC no es desmarca d’aquesta voluntat del PSOE, “deixarà de ser un partit municipalista que escolta la gent i passarà a treballar pels tics autoritaristes de l’Estat espanyol”.

Neus Lloveras, presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, ha resumit el suport a Puigdemont: “I tant que tornarà, gràcies als vots del 21-D”. També ha adreçat unes paraules als espanyols, a qui ha assegurat que el que està passant a Catalunya no és res contra ells, sinó contra “un Estat autoritari amb el qual no estem d’acord. Catalunya és i serà sempre un país d’acollida”, ha reblat Lloveras.