Foto: Marta Vidal (ACN)

(ACN) Eva Baró (ERC-AM) i Maria Eugènia Gay (PSC-CP) seran vicepresidenta quarta i cinquena, respectivament, de la Diputació de Barcelona. Així ho ha establert el cartipàs que s’ha aprovat aquest dimecres amb els vots a favor de tots els grups excepte PPC i Vox.

A més, tres regidors dels comuns i un altre del PSC també controlaran diverses àrees: Jordi Martí (ECP-C) estarà al capdavant de Cultura; David Escudé (PSC-CP ), d’Esports i Activitat Física; Marc Serra (ECP-C) d’Acció Climàtica i Transició Energètica, i Gemma Tarafa (ECP-C ), de Consum i Salut Pública.

Un ple marcat per la incorporació dels republicans

La celebració del ple del cartipàs ha estat marcada per la incorporació a última hora dels republicans al govern de l’òrgan supramunicipal. En aquest sentit, el diputat de Junts, Ramon Bacardit, ha carregat durament contra ERC en la seva intervenció en el ple i els ha acusat de pactar “per la porta del darrere” amb el PSC. 

La presidenta de la Diputació, Lluïsa Moret, ha defensat el nou govern que s’ha configurat aquest dimecres i ha insistit que “denota absoluta coherència” amb el que es va expressar per part del PSC, els comuns i ERC en el ple d’investidura, quan totes les parts van fer palesa la voluntat de “mà estesa i diàleg”.