María José Lecha ha animat Ada Colau, en una entrevista a BTV, a fer polítiques rupturistes. “El govern ens tindrà al costat per fer polítiques rupturistes però no per renovar externalitzacions”.

Lecha ha afirmat que la relació entre la CUP i Barcelona Comú no és fluïda i per això van fer reserva de vot en la votació de les ordenances fiscals. Ha explicat que només es van poder reunir una vegada per valorar-les i va ser divendres passat. Diu que amb aquest marge de temps no han tingut temps de discutir i pensar bé la proposta de Colau.

Pel que fa l’allau de manters a la zona portuària, ha manifestat  perplexitat pel discurs d’altres polítics que afirmen que hi ha efecte crida del “top manta” a Barcelona. Lecha apunta que abans estaven tots dispersos per la ciutat i ara es troben tots junts al mateix lloc. Ha apuntat que “l’ordre de desplaçar cap al port els manters, la va donar el govern perquè així ho van reconèixer”.

En relació amb l’adhesió de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Lecha ha dit que “ens sobta que el govern arribi a acords, com per exemple el de mantenir el Mobile Wold Congress fins a 2023, en canvi per adherir la ciutat a l’AMI vulguin fer una consulta ciutadana“.