En aquesta carta a Barrientos, Colau critica que l’Ajuntament no tingués coneixement sobre el desnonament que es va efectuar divendres al carrer dels Petons, en què l’afectat es va ruixar amb alcohol i va calar-se foc davant de la comitiva judicial. L’home es va produir cremades de primer i segon graus i va ser ingressat a l’hospital.
L’alcaldessa ha lamentat que els Serveis Socials municipals no poguessin “mediar amb la propietat” ni tampoc “buscar un reallotjament digne que evités la sensació de pànic de l’afectat” i n’ha responsabilitzat els protocols actuals -vigents des del 2013-, que només preveuen la comunicació si hi ha consentiment formal de la família.
Colau ha insistit en la necessitat d’enfortir la col·laboració amb els jutjats i de signar un nou protocol que eviti els desnonaments amb data oberta i que obligui a notificar-los a l’Ajuntament. També ha informat que el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, va visitar la víctima a l’hospital i ha assenyalat que s’han activat els serveis socials per garantir-li un “allotjament digne”.
Els col·lectius pel dret a l’habitatge de Ciutat Vella també han denunciat en aquest comunicat la manca d’informació sobre desnonaments de famílies en situació de precarietat, que, diuen, evita activar protocols d’emergència municipals i situa la família afectada en un “absolut desemparament institucional”.
Afirmen que el cas del veí del carrer dels Petons no és aïllat, sinó que hi ha nombrosos veïns afectats per desnonaments perquè no poden assumir els preus dels lloguers després de “pujades impossibles”.
Demanen responsabilitats al Banc Sabadell -propietari de l’habitatge- pel cas de Sant Pere i Santa Caterina i exigeixen que els jutjats “comuniquin tots els desnonaments” perquè es pugui fer front de manera efectiva a totes les situacions d’emergència.