El president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, ha assegurat aquest divendres que quan va accedir investir Collboni com a alcalde, el líder del PSC es va comprometre que Colau no formaria mai part del govern municipal. En una entrevista a TVE, Sirera ha assegurat que “mai no hauria imaginat que ERC passaria a ser el soci prioritari” de l’alcalde.

El popular ha afirmat que els republicans estan “bojos per entrar al govern municipal” i que l’alcalde també: “Cada dia el veig corrent pels passadissos de l’Ajuntament darrere d’ERC per veure si els fica al govern”. Creu, però, que si Collboni ho fes estaria “faltant la seva paraula”. “Va dir que mai no pactaria amb un partit que no respectés Espanya. No es pot mentir a la gent”, ha dit.

Sirera, però, ha remarcat que si ara es donés el cas, tornaria a investir Collboni, “tot i que li costaria més“, perquè els socialistes “s’assemblen més a Junts o ERC”. En qualsevol cas, diu que no se’n penedeix. “Fer fora Colau era molt important: menys els que van votar-la, tothom la volia fer fora“.

Veu “gairebé impossible” que el PP investeixi Illa

Sobre els pactes postelectorals després de les eleccions catalanes, Sirera ha dit que veu “gairebé impossible” que el PP investeixi Salvador Illa com a president de la Generalitat. Diu que el vot del PP havia de servir per fer fora els independentistes del govern i creu que ni Salvador Illa ni Sánchez estan per aquesta tasca. Creu que volen seguir “mantenint viu el procés”.