El president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, ha demanat a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que no incorpori els republicans al govern municipal i que segueixi governant en solitari. Sirera s’ha referit als mals resultats d’ERC el 12-M per reiterar a l’alcalde “que no lligui el seu futur al d’ERC, que prioritzi l’acord amb totes les forces perquè els ciutadans ja veiem com estan premiant aquesta coalició”.

Crec que és una mala idea voler incorporar el partit que més vots ha perdut a la ciutat de Barcelona”
Daniel Sirera, president del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona

Sirera també ha criticat que el pacte de govern a Barcelona “va quedar supeditat a les eleccions catalanes i ara sembla que queda supeditat a les eleccions europees”. El govern socialista de Jaume Collboni, en canvi, desvincula els resultats de les eleccions catalanes de qualsevol pacte de govern a Barcelona.

Sirera descarta que el PP doni suport a Illa

En una roda de premsa des de l’Ajuntament de Barcelona aquest dimarts al matí, Sirera també ha refredat la possibilitat que el PP doni suport a una investidura eventual del socialista Salvador Illa per evitar un govern independentista, tal com va passar a l’Ajuntament.

De fet, el popular ha assegurat que Illa preferiria arribar a un acord amb Junts i Esquerra per governar, que no pas amb el PP. “Nosaltres mai no farem president de la Generalitat algú que vulgui trencar amb Espanya“, ha etzibat.

Crítiques a la despesa dels Premis Ciutat de Barcelona

Sirera també ha aprofitat la roda de premsa per assenyalar els més de 71.000 euros que va costar la celebració dels Premis Ciutat de Barcelona, celebrats el febrer d’aquest 2024. El líder popular ha criticat, especialment, el cost la partida de còctel càtering i també la relativa als trofeus i pins per als premiats: “L’alcalde es va gastar 11.000 euros en pins i 11.000 euros en croquetes”, ha etzibat Sirera. “Jo li demanaria a l’alcalde Collboni que no malbarati recursos públics quan hi ha molts barcelonins que ho estan passant malament”.