Les obres per renovar el terra del carrer de Rogent, una de les principals vies pacificades del barri del Camp de l’Arpa del Clot, començaran en els propers dies. El paviment està en molt mal estat, trencat en molts punts i, segons els veïns de la zona, és per l’ús intensiu que s’hi fa, amb nombroses furgonetes fent-hi la càrrega i descàrrega de material diàriament.

Segons va assegurar el regidor David Escudé a l’últim plenari del districte de Sant Martí, el cost de la reforma ascendeix al milió d’euros.

Una rajola més petita i resistent

El paviment es renovarà a tot el carrer, de l’avinguda Meridiana al carrer de Freser, i s’hi posarà el mateix terra que ja s’ha col·locat al tram que va del carrer de Mallorca al de València: una rajola més petita que de moment està donant bons resultats. Aquest tram es va reformar com a prova pilot ara fa un any amb l’objectiu d’incrementar la resistència del paviment.

El mal estat del carrer de Rogent i la necessitat d’una reforma és una antiga reivindicació dels veïns de la zona. Segons Miquel Catasús, de l’AV Clot – Camp de l’Arpa, l’inici d’obres al carrer és, doncs, una bona notícia ja que hi hagut molta gent que ha caigut per aquest motiu, especialment persones grans. Tot i això, afegeix que als veïns els hauria agradat poder triar el paviment en un procés participatiu.

Un carrer amb molts comerços

Catasús apunta que el carrer de Rogent és particular, ja que està pensat com a via per a vianants però a la pràctica el fan servir moltes furgonetes i algun camió, que fan la càrrega i la descàrrega a les nombroses botigues que hi ha al carrer, molt comercial.