Trias ha anunciat aquesta mesura durant una conferència titulada “Per sortir de la crisi: Barcelona”. L’alcalde ha dit que l’Ajuntament considera prioritària l’atenció social a la ciutat. Trias creu que a la ciutat hi ha famílies en situació molt greu que no poden fer front al pagament de les seves hipoteques i que estan en risc de caure en l’exclusió social.

“Tenim l’obligació d’atendre aquestes persones”, ha dit Trias, que ha confirmat que es posarà la solvència de l’Ajuntament al servei de pagar les plusvàlues que es generen en els casos d’aquelles persones que s’acullen a la dació en pagament. L’alcalde ha assegurat que cal posar fi a aquesta “injustícia moral” que fa que persones que han perdut el seu habitatge hagin d’abonar les plusvàlues. Aquesta era una reivindicació històrica de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

Barcelona ja ha anat fent passos en la mediació, com ara la creació d’un protocol per identificar els desnonaments. La capital catalana és una de les ciutats més afectades per les execucions hipotecàries (23 al dia) i pels desnonaments (18 al dia).

L’alcalde de Barcelona també ha mostrat tot el seu suport al president de la Generalitat, Artur Mas, coincidint amb la reunió que ha mantingut amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. En un esmorzar organitzat per PwC i ‘La Vanguardia’, Trias ha dit que la situació és insostenible “per a Catalunya i la seva capital”.