En el cas de Balenes, per exemple, després de ser cessat del Clínic, l’octubre de 2011 va ocupar el càrrec de director general d’Innovació de Capio. Segons la CUP, es tracta de “cohabitació pública i privada que dóna peu a situacions de portes giratòries com a via directa per a la corrupció, potenciació i afavoriment de les iniciatives privades i privatitzacions encobertes de serveis públics”.

La formació política denuncia que l’acord es va pactar el 2008, en temps del tripartit, i només hi tenia accés la direcció del centre. Per això, consideren que es va ocultar informació “deliberadament”.

El grup IDCSalut gestiona tres hospitals a Catalunya: la Clínica del Vallès, l’Hospital General de Catalunya i l’Hospital Universitari Sagrat Cor, el centre hospitalari on ara es vol traslladar part de l’activitat de baixa complexitat a l’entitat privada Hospital del Sagrat Cor. Els treballadors denuncien aquest trasllat, així com “el tancament de 74 llits i la reducció de pressupost en 17,5 milions d’euros”.

El diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha afegit que l’empresa IDCSalut ha duplicat la facturació dels contractes amb la Generalitat, que han passat “de 63 milions d’euros el 2010 a 127 milions el 2012”.