El Comitè d’Empresa va explicar dijous a l’assemblea de treballadors el pla que ha elaborat la gerència del Clínic per retallar 17,5 milions d’euros del pressupost. A banda de tancar 74 llits i desviar bona part de l’activitat de menys complexitat a l’Hospital del Sagrat Cor, gestionat per la multinacional IDC Salud, l’hospital vol reduir la contractació de personal suplent. Per fer-ho, la direcció havia proposat treure dies de lliure disposició a tot el personal i recol·locar internament 45 treballadors d’infermeria, aprofitant el tancament de llits. La negociació del conveni per a l’any vinent ha començat aquest divendres, amb centenars de treballadors fent pressió al passadís de la planta on es feia la reunió.

Finalment, la direcció ha proposat als sindicats prorrogar el conveni actual, que s’acabava a finals d’any, fins al 31 de desembre de 2014. L’hospital vol guanyar temps i esperar a saber fins on arribaran exactament les retallades de pressupost que li imposa el Departament de Salut. Però, de moment, al desembre els treballadors haurien de renunciar a mitja paga extra. L’any passat els la van treure sencera.

El comitè d’empresa està d’acord amb la pròrroga d’un any del conveni, però refusa la retallada de mitja paga extra. Les negociacions continuaran la setmana vinent. Durant els propers mesos, empresa i sindicats hauran de pactar l’abast final de les retallades, mentre continua sobre la taula la possible privatització de la gestió de l’Hospital Clínic.