La CUP considera que les actuals retribucions municipals són “absolutament desorbitades” i defensen limitar els sous dels càrrecs electes a 1.600 euros mensuals, tal com marca el codi ètic del partit. Tot i que consideren la proposta de rebaixa de sous com a clarament insuficients, estan disposats a votar-hi a favor demà al plenari municipal perquè pugui tirar endavant. En cas, però, que altres grups donin suport a la rebaixa i n’assegurin l’aprovació, canviaran el vot favorable per l’abstenció perquè quedi clar que la rebaixa pactada està molt lluny del que ells defensen.

María José Lecha també ha criticat l’actual model de les empreses municipals perquè considera que “estan regides pel dret mercantil i no pel públic”. La presidenta del Grup Municipal de la CUP ha posat d’exemple el model de gestió de BTV per criticar la “sistematizació d’un model privat finançat amb diner públic”, i ha defensat la necessitat de “remunicipalitzar” tots aquests serveis.

“Els Jocs Olímpics d’Hivern no són una prioritat per a Barcelona”

Sobre el ple extraordinari dels Jocs Olímpics d’Hivern que ha forçat una part de l’oposició, la CUP no ho considera prioritari. Segons ha dit Lecha, la ciutat i el territori tenen altres “emergències socials” damunt la taula. Tot i això, sí que ha criticat que la decisió de no fer els jocs d’hivern la prengués de forma unilateral el govern municipal i, que en cas de ser una decisió en ferm, abans “s’hauria d’haver consultat amb les entitats i el territori implicat”.