Segons l’enquesta realitzada per Feedback per a ‘La Vanguardia’ entre dilluns i dijous de la setmana passada, els catalans suspenen Ada Colau després d’un mes com a alcaldessa i li atorguen una puntuació de 4,75. La nota és encara més baixa si es tenen en compte només els entrevistats de Barcelona (4,60), però l’anàlisi del diari destaca en principi els resultats de tot Catalunya. En tot cas, la nota de Colau cau de forma continuada respecte als índexs de popularitat registrats al sondeig preelectoral del maig (5,25) o el que el mateix diari va publicar al febrer (6,17).

Tanmateix, segons l’enquesta postelectoral presentada divendres passat per l’Ajuntament, l’alcaldessa de la ciutat no deixa de ser la líder més ben valorada pels barcelonins (5,8), seguida de prop per Xavier Trias (5,7).

En el sondeig de ‘La Vanguardia’ també s’ha preguntat als entrevistats si la seva opinió sobre Ada Colau ha millorat o empitjorat des que és alcaldessa. La majoria (39,7%) diu que ha empitjorat, però el 29,7% assegura que ha anat a millor durant aquestes primeres setmanes del seu mandat.

Les expectatives sobre l’evolució de la gestió municipal amb l’arribada al poder de Barcelona en Comú són diferents en funció del tema a valorar. Per exemple, més del 45,2% dels enquestats creu que el trànsit als carrers millorarà, i només el 16,7% tem que pugui anar a pitjor. En canvi, la majoria pensa que les relacions amb la Generalitat i la projecció de la marca Barcelona sortiran perdent. O que serà més difícil atreure inversió estrangera a la ciutat. El 36% diu que Barcelona amb Colau d’alcaldessa serà una ciutat més insegura, mentre que el 30% creu que la seguretat ciutadana millorarà.

L’enquesta també valora positivament el gest d’ERC i del PSC de facilitar amb els vots dels seus regidors la investidura de Colau. Més del 54% dels catalans ho veuen bé, tant pel que fa als socialistes com als republicans.