Rebaixa generalitzada de sous. Gairebé tots els regidors, inclosa l'alcaldessa, cobraran un salari inferior als que hi havia en el mandat anterior. Només als regidors de l'oposició que no tinguin cap càrrec se'ls mantindrà el mateix sou. Segons la proposta a què ha tingut accés BTV, l'alcaldessa cobrarà 80.115 euros l'any. Això és un 27% menys que el que cobrava el seu antecessor, Xavier Trias, que arribava als 109.000 euros. Als tinents d'alcalde i presidents de grup, la rebaixa és del 24%, i cobraran ara entre 70.000 i 75.000 euros anuals. Els regidors de govern tindran una retallada del 20% en el salari mentre que els regidors de l'oposició mantindran els 56.000 euros anuals que ja es cobraven en el mandat anterior. Ara bé, els portaveus de grup o els que presideixin una comissió o un ple de districte, amb un sou superior, tindran una rebaixa d'entre el 15 i el 20%. El sou de l'alcaldessa i el dels regidors de govern supera els 2.200 euros al mes que estableix el codi ètic de Barcelona en Comú. Ada Colau ja va anunciar just abans d'arribar al càrrec que la intenció és cobrar efectivament aquesta quantitat i que la resta es decidirà en el si del partit a què es destina.

Tot i així, els membres de Barcelona en Comú no cobraran íntegrament els salaris assignats. En una compareixença el 12 de juny, un dia abans del ple d’investidura, Colau ja es va comprometre a tenir una retribució d’un màxim de 2.200 euros nets mensuals, d’acord amb el codi ètic de la formació. Pel que fa a la resta dels ingressos, “es decidirà democràticament a Barcelona en Comú quin ús se’n fa, sempre de forma transparent i pública”, va afirmar Colau.

Barcelona en Comú proposa una reducció salarial generalitzada al plenari municipal, que es dialogarà aquest dijous a la Junta de Portaveus amb la resta de grups del plenari. Els tinents d’alcalde i el portaveu del govern municipal cobrarien 75.019 euros bruts anuals, una reducció del 24% respecte al salari de la legislatura anterior. El sou delspresidents dels grups municipals també superaria els 70.000 euros bruts l’any, una retallada del 24%. El salari dels regidors de govern i dels portaveus titulars dels grups municipals ascendiria als 67.626 euros bruts anuals, un 20% menys; els portaveus adjunts dels grups municipals i els presidents de les comissions del Consell Municipal cobrarien entre un 17 i un 15% menys, uns 64.000 euros bruts.

Barcelona en Comú també proposa rebaixar el sou dels presidents dels Consells de Districte, que se situaria als 64.019 euros l’any. Les retallades no afectarien els ingressos dels regidors de l’oposició rasos, sense càrrec, que estableixen un salari de 56.387 euros bruts l’any.