ANTONI CASTELLÀ secretari d'Universitats "Gràcies a tots vosaltres, avui salvem Unió Democràtica. Gràcies pel sacrifici, gràcies pel treball. Avui és un dia de joia. Avui, amb Demòcrates de Catalunya, el que fem és refundar l'autència Unió Democràtica, aquells fonaments de la Unió Democràtica del 31." JOAN RIGOL, expresident del Parlament de Catalunya "Tenim el dret de qualsevol poble a poder ser sobirà per ell mateix. Per això, els hereus d'Unió Democràtica estarem al costat de la lluita per la nostra sobirania, per la nostra independència."

Castellà ha destacat que la formació neix per “salvar l’autèntica Unió Democràtica de Catalunya” i, a més, ha assenyalat que es perden les sigles (UDC) però no l’ànima del projecte.

A la presentació també hi han assistit diverses personalitats, com el coordinador general de Convergència, Josep Rull; el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell; la consellera d’Educació, Irene Rigau; el líder d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch; i la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals.

El miler de simpatitzants que han acudit a l’acte han omplert la sala BARTS, fins al punt que més d’un n’ha hagut de quedar fora. L’ambient ha estat festiu i de celebració.