ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "En aquests casos de grans tenidors d'habitatges buits, que se'ls reclami el màxim de la responsabilitat i no el mínim. Que en el casos de famílies vulnerables, encara que estiguin en precari o en ocupació, se'ls obligui al reallotjament. Perquè si no, el dia després que s'aprovi la llei, els ajuntaments estarem sols amb les eines disponibles per fer front a la mateixa situació d'emergència habitacional." NÚRIA MARÍN, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat "El que reclamem i demanem és que la llei pugui aixecar la suspensió i estigui en ple funcionament." DOLORS SABATER, alcaldessa de Badalona "Hem d'exigir a les administracions que estan per sobre nostre aquesta responsabilitat davant d'aquest drama." NÚRIA PARLON, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet "Els ajuntaments estem al límit. I estem al límit perquè portem molt de temps abordant una situació d'emergència." JORDI BALLART, alcalde de Terrassa "Cal que puguem anar al màxim i igualar la dignitat altra vegada." JULI FERNÁNDEZ, alcalde de Sabadell "Que hi hàgi la màxima valentia i ambició política per part del govern de la Generalitat i del Parlament de Catalunya i, per tant, de tots els partits polítics."

La reunió s’ha celebrat coincidint amb la tramitació final de les esmenes que els municipis han fet a la futura llei de protecció del dret a l’habitatge i hi han participat els alcaldes i alcaldesses de les sis ciutats amb més pes de la regió metropolitana: Ada Colau (Barcelona), Núria Marín (l’Hospitalet de Llobregat), Dolors Sabater (Badalona), Jordi Ballart (Terrassa), Juli Fernández (Sabadell) i Núria Parlon (Santa Coloma de Gramenet).

Ada Colau ha demanat que el futur text “reclami el màxim de la responsabilitat i no el mínim” als grans tenidors a l’hora de reallotjar les famílies vulnerables desnonades “encara que estiguin en precari o en ocupació”. En aquest sentit, Colau ha assegurat que si la llei no para atenció a aquest aspecte els ajuntaments tornaran a “estar sols” per fer front a la situació.

Per això, Núria Marín, ha reclamat “que la llei pugui aixecar la suspensió” decretada pel Tribunal Constitucional a la normativa 24/2015 i que “estigui en ple funcionament”. També s’hi ha referit  Jordi Ballart: “Cal que puguem anar al màxim i igualar la dignitat altra vegada”.

Per la seva banda, Núria Parlon ha alertat que els “ajuntaments estem en una situació límit” perquè, afirma, “portem molt de temps abordant una situació d’emergència”. Per això, Juli Fernández ha demanat “màxima valentia i ambició política” a la Generalitat i al Parlament. També els ha interpel·lat Dolors Sabater: “Hem d’exigir a les administracions que estan per sobre nostre la responsabilitat davant d’aquest drama”, ha sentenciat.