Nou enfrontament entre els promotors de l’hotel que s’ha de fer davant les Drassanes Reials i l’Ajuntament. A finals d’octubre, el govern municipal va anunciar la intenció d’aturar el projecte demanant la protecció de l’entorn de les Drassanes, que són un bé cultural d’interès nacional (BCIN). Tot i la petició del consistori al Departament de Cultura de la Generalitat, el conseller Santi Vila ho va descartar.

Ara, els promotors del futur equipament (la cadena Praktik, que ja té quatre hotels més a la ciutat) han presentat una “reclamació per danys patrimonials” envers l’Ajuntament per “la dilació injustificada de la tramitació de la llicència d’obres”. El grup hoteler assegura que, tot i que la normativa municipal marca un termini de tres mesos per tramitar-la, l’expedient acumula un endarreriment de 17 mesos “que està causant greus perjudicis econòmics”; els xifren en gairebé mig milió d’euros mensuals.

Fonts municipals afirmen que la demanda ha entrat al registre però que continuen esperant la resposta per escrit a la petició de protegir l’entorn del BCIN. Un cop arribi, diuen que “determinaran les decisions a prendre”.