La CUP s'ha mantingut al marge de les negociacions del cartipàs però retreu al govern manca d'informació. En una entrevista a BTV, la portaveu, Maria Rovira, ha dit que veu en aquest debat com els partits s'aferren a una estructura antiga. La CUP accepta que hi hagi quatre comissions i no en vol presidir cap perquè vol fer una oposició clara. Tampoc no han batallat per al nombre d'assessors. Segons l'última proposta, n'hi toquen quatre, però la CUP prefereix tenir suport popular al carrer. MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Tenir, dos assessors, quatre assessors, creiem que per nosaltres no és tan rellevant. Nosaltres tenim una base militant, una base de persones al carrer que entenem que són fonamental per tal que nosaltres puguem fer la nostra tasca institucional." Pel que fa als districtes, la CUP no ha decidit si presidirà el de Sants, com se li hauria proposat des dels altres partits, i ho deixa a mans de les bases. A la resta, es dóna gairebé per fet que CiU presidirà Sarrià - Sant Gervasi, on té majoria absoluta. Esquerra pugna per quedar-se amb l'Eixample i negocia un segon districte amb els grups. A les Corts, se'n disputen la presidència PP i Ciutadans. Aquests últims es podrien fer també amb el de Sant Martí. A Nou Barris, els socialistes repetirien la presidència que ja van tenir el mandat anterior. L'oposició també s'ha repartit les presidències de les quatre comissions de plenari que hi haurà. Segons la proposta, CiU presidirà la Comissió de Presidència, que assumirà també Seguretat. Ciutadans es farà amb el control de la d'Economia, Esquerra la de Drets Socials i el PSC, la Comissió d'Urbanisme.

Maria Rovira ha admès a BTV que la CUP Capgirem Barcelona s’ha mantingut “al marge” de les negociacions al consistori pel cartipàs municipal, però ha retret al govern d’Ada Colau manca d’informació en aquest procés. La formació accepta que hi hagi quatre comissions de plenari, però ha rebutjat presidir-ne cap perquè prefereix fer “una oposició clara”. Tampoc no tenen decidit si assumiran la presidència del districte de Sants-Montjuïc, com se’ls hauria ofert en la proposta que negocien la resta de partits de l’oposició. La portaveu municipal de la CUP Capgirem Barcelona ha dit que es donarà “autonomia” a les bases del partit al districte.

Pel que fa als assessors, Rovira ha dit que ha vist en aquest debat com els partits “s’aferren a una estructura antiga”. Des de la CUP es veu “suficient” el nombre d’assessors que se li assignaran, quatre, però considera que és prioritari el suport popular al carrer. “Tenir dos assessors, quatre assessors, creiem que no és tan rellevant”, ha dit Rovira, que ha afegit que “tenim una base militant i de persones al carrer que són fonamentals perquè puguem fer la tasca institucional”. La portaveu municipal de la CUP Capgirem Barcelona ha explicat que tant ella com la presidenta del grup s’han pogut alliberar de la feina que feien fins ara per dedicar-se plenament a l’Ajuntament, fet que ha qualificat de “privilegi”.