En una entrevista en el programa ‘Hoy por hoy’, de la Cadena Ser, Colau ha assegurat que “han estat els mateixos equips tècnics que han trobat aquest expedient” els que han dit que, des del seu punt de vista, la subvenció “no està justificada”.  L’alcaldessa ha indicat que el nom d’aquesta entitat privada és “bonic” però que “no és res més que una reunió sense cap retorn concret per a la ciutat”.

“La cultura és una necessitat bàsica de la ciutadania. Donarem suport a esdeveniments i entitats, però estarem vigilants del retorn per a la ciutat”, ha dit l’alcaldessa, que ha comentat que el nou govern municipal ha trobat alguns “casos de petites partides” com aquest.

En una de les últimes comissions de govern del mandat de Xavier Trias (CiU), en concret el 13 de maig, el govern municipal va aprovar l’acord amb l’entitat pel qual es comprometia, entre altres coses, a assumir la totalitat de la despesa dels viatges de les diferents delegacions de representants de l’entitat, incloent-hi allotjaments i àpats, amb un pressupost aproximat de 150.000 euros.

Ahir, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que ha rectificat aquesta decisió i que ho comunicarà al Parlament Cultural Europeu “abans d’incórrer en més despeses”.  El Parlament Cultural Europeu és un fòrum de personalitats europees de les arts, la cultura i les lletres que promou el diàleg i els debats sobre temes candents i de rellevància en aquests àmbits, en el marc d’Europa.

En una piulada a Twitter, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, s’ha ofert perquè la seva ciutat aculli la trobada a la tardor.