En declaracions a Barcelona FM, Ciurana ha expressat el seu malestar per aquest fet: “no he tingut l’honor que ningú es posés en contacte amb mi; no només la comissionada de Cultura, tampoc cap dels tinents d’alcalde”. L’antic responsable municipal de Cultura s’ha mostrat preocupat pel desenvolupament del Festival d’Estiu de Barcelona o de la Mercè, que se celebrarà d’aquí a dos mesos.

Segons Ciurana, també s’han hagut d’ajornar reunions amb el MACBA o el MNAC, que són grans equipaments culturals de la ciutat, que al setembre han de presentar els seus pressupostos a l’Ajuntament. Per tot plegat, el regidor de CiU creu que el sector cultural està perplex. “S’ha de veure amb quines idees ve, si és que en té. De moment no hi ha hagut intenció ni res: simplement hi ha hagut inacció”, ha dit. Fonts de l’ICUB han explicat a BTV que la nova comissionada encara no ha pres possessió del seu càrrec i que la previsió és que s’incorpori la setmana que ve.

El regidor de CiU també ha lamentat que el nou equip de govern no hagi demanat cap informació sobre que el procés judicial obert per recuperar per la ciutat el patrimoni de la Fundació Muñoz Ramonet. El regidor ha expressat a Twitter el seu malestar.