Un per un, l'alcaldessa i els màxims responsables de la Guàrdia Urbana han lliurat la placa als 93 agents de la nova promoció que s'incorpora al cos. Són agents que durant un any faran pràctiques a diferents comissaries amb tasques de proximitat al carrer. Però, més enllà de les formes, s'estava pendent també dels gestos i els discursos després dels missatges de canvi al cos policial que s'han enviat aquests últims dies des del govern municipal i que avui s'han reiterat. AMADEU RECASENS, comissionat de Seguretat "Els necessitem per ajudar a dur a terme el procés de transformació i els canvis necessaris que cal fer per adaptar aquesta policia i les seves funcions, totes elles necessàries, en un territori en permanent evolució i transformació." Ada Colau ha assegurat que la Guàrdia Urbana inicia una nova etapa en què la seguretat s'ha d'entendre de manera diferent i que cal atacar els conflictes des de l'origen. L'alcaldessa ha dit que confia en la professionalitat de la Guàrdia Urbana i ha demanat als nous agents vocació de servei públic i saber actuar en situacions no agradables. Una foto de família ha posat punt final a un acte protocol·lari en què la nova cúpula ha volgut transmetre una imatge d'entesa davant les càmeres amb aquesta conversa entre Colau, Recasens i el cap Evelio Vázquez envoltats d'altres regidors.

L’alcaldessa, Ada Colau, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, i el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, els han lliurat les plaques als nous agents al Saló de Cent de l’Ajuntament. L’alcaldessa ha destacat les bones qualificacions que ha obtingut la 87a promoció de la Guàrdia Urbana i els ha esperonat a enfrontar una etapa de canvi.

Ada Colau els ha avançat que el nou model policial cap al qual camina la Guàrdia Urbana tindrà “la prevenció i la mediació com a eixos vertebradors”. També ha apuntat que cal trobar l’arrel dels conflictes, sovint vinculada amb la desigualtat. L’alcaldessa assegura que “l’empatia, el rigor, l’ètica, l’esperit de col·laboració i l’afany de millora” seran els valors que hauran de posar a la pràctica cada dia.