Aquest dimarts a la tarda, els grups de l’oposició excepte la CUP han fet una nova trobada, en què s’ha avançat en una proposta per presentar el govern a la junta de portaveus prevista per a aquest dijous. Segons fonts de la negociació, els grups s’han repartit les presidències de les comissions de plenari. N’hi haurà quatre, tal com volia el govern, però els partits han forçat un canvi de les àrees que inclourà cada una. CiU podria presidir la comissió en què es debatan temes de presidència i seguretat; Ciutadans, la comissió de l’àrea econòmica, el PSC la d’Urbanisme; i Esquerra, la de Drets Socials.

Pel que fa a la presidència dels plens de districte, el més desitjat és l’Eixample, pel qual rivalitzen CiU, ERC i el PP. Segons les mateixes fonts, CiU podria aconseguir la presidència de Sarrià – Sant Gervasi (hi té majoria absoluta de consellers); Ciutadans, de Sant Martí i ERC de Gràcia; Ciutadans i el PP es disputen la presidència de les Corts, i el PSC es podria quedar amb Nou Barris o Sant Andreu. El districte de Sants-Montjuïc se’l podria quedar la CUP.

La principal discrepància amb el govern és en la presència de l’oposició a les empreses municipals. L’oposició ha denunciat que el govern no en vol representats en els consells d’administració i demanen que hi hagi la mateixa corelació de forces que en el plenari. Fins a l’últim mandat, encara que el govern estigués en minoria, es deixava que tingués la majoria en els consells d’administració. Ara fa un any, però, l’oposició va forçar un canvi a B:SM per prendre’n el control. Fonts municipals asseguren que hi ha la voluntat de treballar per tancar un acord i apel·len a la “generositat” dels grups de l’oposició, als quals s’agraeix també “l’esforç”.

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha explicat aquest dimarts que tots els grups de l’oposició excepte la CUP treballen en bloc per una mateixa proposta a fer al govern. “És un eix que hem construït des de fa 10 dies i funciona”, ha admès Collboni, que ha reclamat al govern que busqui el consens per aprovar el cartipàs. “Esperem que dijous arribem a un acord; sinó, ja sabeu el risc: es bloquejarà l’Ajuntament”. El líder socialista ha anunciat també que de cara al primer ple ordinari del mandat, previst per a l’octubre, el PSC portarà una proposta perquè es constitueixi de nou la comissió d’estudi del deute de la Generalitat amb l’Ajuntament.