Joan Coscubiela ha anat avui al Vallès Occidental per defensar la sanitat pública contra les retallades que, diu, provoquen injustícies i també atur. JOAN COSCUBIELA, candidat d'ICV-EUiA "No és pas veritat que es gasti molt en sanitat pública i que aquesta sigui la raó per la qual s'imposen les retallades. Perquè la gent se'n faci una idea: Catalunya gasta en aquests moments el 70% del que gasten la mitjana de països de la Unió Europea." El candidat ecosocialista s'ha compromès a proposar una llei estatal per impedir que les comunitats autònomes privatitzin els serveis de salut com, assegura, volen fer Convergència i PP.

Segons Iniciativa, la gestió privada de la salut surt més cara al país: als Estats Units es gasten el 14,5% del PIB en serveis de salut, mentre que la mitjana a la Unió Europea és del 7,4% i funciona millor. L’altre argument de Coscubiela contra les retallades sanitàries és que a Espanya la despesa sanitària només representa el 6,7% del PIB, i encara menys a Catalunya: el 5,86%. Pel candidat d’ICV, aquestes xifres fan insostenibles la defensa de les retallades que fan CiU i PP.

“No diguis blat fins que sigui al sac i ben lligat”

Pel que fa a l’enquesta del CIS publicada avui que atorga tres diputats per Barcelona a la coalició ecosocialista, Coscubiela s’ha mostrat prudent. Diu que s’alegra dels bons auguris, però que també assumirà qualsevol mala notícia que pugui arribar com un esperó per seguir treballant i demanant als ciutadans que el dia 20 “no callin”.