Chacón diu que el PSC és l’únic que garanteix seguretat en educació i sanitat

La candidata del PSC, Carme Chacón, ha obert campanya aquest dijous a la nit a Esplugues de Llobregat, la seva ciutat natal. La cap de llista socialista ha dit que si el PP guanya retallarà en educació i sanitat. Ha presentat el seu partit com la garantia dels serveis públics i ha demanat a Mariano Rajoy que abans de demanar el vot a Catalunya, demani perdó.

CiU vol ser el referent català a Madrid

Convergència i Unió, amb la vista posada més que mai a Madrid. Es presenten com l’única opció per arrencar del nou govern un pacte fiscal per a Catalunya i intentaran capitalitzar els votants desencantats d’un PSC en hores baixes. Alhora volen ser també un contrapès a una majoria absoluta hipotètica del Partit Popular.

El PP arrenca campanya a Catalunya amb l’objectiu de superar el màxim històric de 12 diputats

Amb el lema “Suma’t al canvi”, els populars han iniciat la cursa electoral a Castelldefels amb la fita de situar-se com a segona força a Catalunya després del PSC. El líder del PP Mariano Rajoy ha apel·lat a la necessitat “urgent” d’un canvi de govern que proposi una nova política econòmica per crear llocs de treball i sortir de la crisi.

Esquerra arrenca la campanya amb l’objectiu d’aconseguir la “República catalana”

Amb la prèsencia de l’antiga directiva del partit, el candidat de la coalició liderada per ERC, Alfred Bosch, va donar el tret de sortida a una campanya centrada en la crisi i el camí cap a la independència. I de cara a formar un grup parlamentari al Congrés, han obert la porta a totes les formacions d’esquerra, inclosa la coalició basca Amaiur.

ICV-EUiA crida al vot per defensar la democràcia davant dels mercats

Iniciativa ha arrencat la campanya al Prat de Llobregat, on governa des de 1979. El candidat, Joan Coscubiela, ha posat aquest municipi com a exemple d’una altra manera de fer política, basada en el compromís ciutadà i no en el pacte amb els poderosos. Tots els candidats i dirigents de la coalició ecosocialista han fet una crida a la participació de tota la gent d’esquerres.