JOAN COSCUBIELA, cap de llista d'ICV-EUiA "Que parlin abans i després del 20 de novembre, a la societat, al carrer, i a les institucions. Però que parlin també el 20 de novembre. Crec que és important que se sàpiga, que si la ciutadania calla el 20 de novembre, els poders econòmics i els seus 'lobbies' no la deixaran parlar per gaire de temps."

Joan Coscubiela també s’ha referit a la situació dels mercats financers d’aquest primer de novembre, en què les borses han caigut i han deixat enrere la tendència a l’alça dels mercats. És la reacció després que el govern grec hagi anunciat la celebració d’un referèndum perquè la ciutadania es pronunciï pel que fa a les mesures que ha d’adaptar Grècia segons les imposicions de la Unió Europea. El cap de llista de la coalició ha criticat aquesta reacció perquè, segons diu, no respecta que la ciutadania pugui pronunciar-se.

Coscubiela ha citat la declaració de l’Organització Internacional del Treball, en què l’organisme ha donat un toc d’altera al Govern espanyol perquè aturi les retallades socials. Una mesura que segons l’OIT no soluciona la situació d’atur.

Joan Josep Nuet és el primer membre de la llista de la coalició d’EUiA.