ALFRED BOSCH, candidat d'ERC-Reagrupament a les eleccions generals "Nosaltres apostem per la república del sí i, per tant, per la república del benestar. D'entrada perquè la gent tingui el plat a taula i tingui sostre, que em sembla elemental, perquè hi ha molta gent que no el té assegurat. I també apostem per la república de les llibertats; nosaltres volem decidir lliurement el nostre futur, volem decidir con ens organitzem i com ens administrem. Per tant crec que aquests dos eixos, el de la llibertat nacional i de la justícia social són el fonament de la nostra campanya i de les nostres conviccions." "En la mesura que hi hagi un acostament per part dels altres, nosaltres dialogarem i intentarem que per aquest país i la seva gent hi hagi acords que donin resultats. El que no farem és vèndre'ns per un plat de llenties." "Tinc molts ànims. El que estic fent peso que és bonic, és útil i és alliçonador."

En l’aspecte econòmic, la coalició impulsarà el concert econòmic i una consulta popular al respecte perquè Catalunya gestioni tots els impostos, un model equiparable al del País Basc o Navarra. D’aquesta manera es combatria la segona crisi que, diuen, pateix Catalunya, la de l’espoli fiscal.

Per encarar la situació econòmica global, els independentistes volen impulsar ajuts a l’emprenedoria i les pimes, el traspàs de competències en materia laboral, exigir més responsabilitat social als bancs i lluitar contra l’evasió fiscal, amb l’establiment d’un impost sobre les grans fortunes i una taxa sobre les transaccions en l’àmbit europeu.

Pel que fa a les polítiques socials, ERC-Reagrupament advoca per un sistema sanitari universal i gratuït i contribuir al dret a l’habitatge amb el foment del lloguer dels pisos buits, la dació en pagament  i un fons de rescat per evitar els desnonaments. També impulsaran una democràcia més participativa establint el dret de vot als 16 anys i una Llei de Participació Ciutadana, relacionada amb les ILP (iniciatives legislatives populars), els referèndums i les consultes.

El cap de llista i candidat d’ERC, Alfred Bosch, encara aquesta nova etapa amb moltes ganes. Assegura que està escoltant molt la gent, “com no ho havia fet mai tant”, i que també n’està aprenent molt. Amb aquest esperit, les dues formacions han volgut implicar la gent en l’acte i l’han contextualitzat en un “Bosch de les idees”, al passeig dels Til·lers. De diversos globus, han penjat conceptes relacionats amb els propers comicis i el programa electoral, des d’idees que defensen com les que rebutgen. Qui passejava per aquest bosc simbòlic havia d’enganxar-hi un adhesiu verd o vermell segons si aprovava o suspenia la idea.