Els portaveus dels grups municipals d’ERC, Jordi Coronas, i del PSC, Carmen Andrés, han protagonitzat un dur cara a cara en un debat al programa ‘BTV +’ que evidencia el distanciament dels republicans després de l’entrada dels socialistes al govern. Coronas ha dit que no volen entrar a l’executiu perquè el PSC representa el cas Ciutat Morta i ha etzibat a Andrés que va perdre les primàries socialistes per l’afer de Jaume Collboni amb els pakistanesos. “Li dirà això a la cara?”, ha replicat Andrés a Coronas.

Els dos portaveus s’han enfrontat en mig d’un debat sobre el primer any de govern d’Ada Colau i l’entrada del PSC al govern. Jordi Coronas (ERC) ha reiterat que no entraran a l’executiu amb els socialistes i ha llistat casos dels últims anys en què el PSC va governar i que segons el portaveu republicà separen ERC del PSC. “El cas Palau, el cas d’Itziar González, a la qual van deixar sola, la ciutat morta, no tenir model…”, ha dit Coronas. “Estan molt enfadats perquè estem al govern?”, ha replicat Carmen Andrés (PSC).

“A vostè li senta malament que li digui les veritats”, ha etzibat després Coronas a Andrés, que ha afegit: “Vostè va perdre unes primàries perquè el seu president de grup va pagar un euro a ciutadans pakistanesos perquè anessin a votar”. La frase de Coronas ha molestat Andrés, que ha replicat: “Vostè això li dirà a la cara?” “Li estic dient en públic i a ell a la cara”, ha respost el portaveu republicà, que ha rematat el cara a cara amb l’afirmació: “Ha quedat clar per què no entrem al govern?”