“Hem fet un munt d’acords, no em puc creure que ara, de cop, les forces de l’oposició canviïn aquesta forma de fer”. Així ha respost Ada Colau al distanciament que ERC i la CUP van fer del nou govern de coalició en el ple de divendres passat. “Confio en un comportament responsable de l’oposició”, ha dit l’alcaldessa, que ha recordat que durant aquest primer any de mandat amb el PSC, ERC, la CUP i altres grups, Colau ha tornat a oferir als republicans l’entrada al govern. “Que es faci coresponsable i que vingui a treballar per la ciutat des del govern”, ha dit. L’alcaldessa ha afegit que ERC potser “reconsidera” la seva posició després de les eleccions del 26-J.

Després que en l’últim ple tota l’oposició menys la CUP demanés a Colau que nomeni un regidor de Seguretat, l’alcaldessa ha lamentat a l’entrevista del ‘BTV notícies matí’ que els grups “intentin generar polèmiques” i els ha acusat de no ser responsables. “Tenim plena confiança en la professionalitat de la Guàrdia Urbana”, ha assegurat Colau, que ha elogiat la tasca feta pel comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens. Sobre l’anomenat cas Asens, l’alcaldessa ha dit que no és necessari obrir cap investigació, com li va demanar el cap de la Guàrdia Urbana, perquè l’assumpte es va resoldre amb un comunicat conjunt entre el consistori i el bufet d’advocats de l’agent ferit per un manter.

No s’implicarà personalment per resoldre la vaga del metro

Just el dia en què han començat quatre noves jornades d’aturades al metro, Colau ha dit que li sap “molt greu” l’afectació als usuaris. L’alcaldessa ha explicat que el govern s’està “esforçant molt” perquè hi hagi un nou conveni col·lectiu i que les posicions estan “molt a prop”. “Evidentment que volem millorar les condicions laborals al metro”, ha afirmat Colau, que ha afegit que el consistori ha fet un “esforç financer” cap al transport públic. Després de “donar la cara” i implicar-se personalment per resoldre la vaga del metro quan va coincidir amb el Mobile World Congress, l’alcaldessa ha dit que no té previst tornar-ho a fer. “El dia a dia l’han de dur els responsables de cada àrea”, ha dit.