El dirigent d’UDC a la ciutat de Barcelona ha garantit al president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, que els regidors democratacristians hi seguiran treballant “amb il·lusió” per tirar endavant, conjuntament amb els de CDC, el programa amb què es van presentar a les eleccions municipals del 24 de maig. Segons Ardanuy, la sortida dels consellers d’Unió del govern de la Generalitat que es va anunciar ahir només obeeix a estratègies tacticistes, pròpies de “la vella política”, que ell no comparteix i que l’electorat no entén.

Ardanuy ha insistit que la política ha de ser cada cop més clara, que això és el que reclama la gent, però la posició d’UDC sobre el futur immediat de Catalunya és ara com ara molt ambigua. “Quin és el llibre de ruta dels que volen trencar la federació? No la conec”, ha dit. Vist això, el líder d’Unió a la ciutat de Barcelona ha reivindicat el plantejament del sector sobiranista del partit, al qual pertany: que, vista la negativa de l’Estat a deixar votar els catalans sobre la independència, les eleccions plebiscitàries que planteja el president Artur Mas per al 27-S són del tot imprescindibles i que cal donar-hi suport, perquè es voti i perquè surti que sí. Segons Ardanuy, els defensors del ”sí” a la consulta interna que UDC va celebrar diumenge són “una amalgama de posicionaments” que, en guanyar -a més- per tan poc, han dut el partit a aquesta posició d’ambigüitat. “Algú no s’ha esforçat prou per arribar a acords i deixar la tàctica de banda”, ha dit Ardanuy apuntant cap a la direcció nacional d’Unió. També ha diagnosticat una sortida difícil a aquesta crisi interna, perquè “hi ha posicions molt extremes i molt poques ganes de dialogar”.

El dirigent d’Unió ha reconegut que sent un “neguit de país” per la posició del seu partit “en una situació de molta complexitat” com és l’actual. No ha avançat res sobre el possible trencament de la federació entre CDC i UDC, només ha dit que “sembla cada cop més obvi” però que “és un tema prou greu com perquè es plantegi en el si d’un congrés” i que tots els militants puguin dir què pensen, no només la direcció.

El president d’UDC a Barcelona ha volgut revalorar el debat intern que ha viscut el partit amb la celebració de la consulta de diumenge passat, i ha explicat que des del seu càrrec intenta mantenir una posició d’equilibri perquè “a la ciutat de Barcelona, hi ha molta gent dels dos bàndols”. UDC té ara mateix amb dos regidors a l’Ajuntament de Barcelona: el mateix Ardanuy i Sònia Recasens, alineada amb el sector oficial, que representa Antoni Duran i Lleida.