Unió Democràtica tria si es manté en la línia de pactar amb l’estat o bé s’apropa a Convergència i opta per donar suport a la independència. Aquestes són les dues opcions de la consulta interna a la qual estan cridats prop de 4.000 militants de la formació. Ho poden fer fins a les 20 h i en 24 meses repartides per tot Catalunya.

El líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha votat a la seu del carrer de Nàpols a dos quarts d’onze del matí. Ha dit que el mateix dia de la votació no és moment per fer campanya pel sí, l’opció que ha defensat durant els darrers dies. De la mateixa manera, ha dit que les reaccions que hagin de venir seran a partir de dilluns i que no les prendrà ell sol sinó que seran de tota la direcció.

De la seva banda, un dels defensors del no, l’expresident del Parlament, Joan Rigol, ha votat a la mateixa seu i poc després que Duran i Lleida. Ha dit que no és moment d’avançar resultats ni conseqüències i que les primeres reaccions arribaran dilluns.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha protagonitzat l’anècdota a la seu d’UDC aquest matí quan ha anat a votar però s’ha deixat el carnet d’identitat. Els membres de la mesa no l’han deixat votar. Ha explicat als mitjans que més enllà dels resultats que surtin, es tracta d’una pràctica democràtica que no ha fet cap altre partit i de la qual han d’estar molt satisfets.