Alberto Fernández Díaz president Grup Municipal PP "No me importa tanto con quien gobierna la señora Colau si no cuando seremos capaces des de la oposición de promover una alternativa solida, que necesita Barcelona, para echarla fuera democráticamente." Maria Rovira regidora CUP Capgirem Barcelona "Barcelona en Comú s'ha de posicionar clarament a favor del trencament d'aquest pacte amb els que ara mateix ens estan privant de llibertat."

El líder municipal del PP ha assegurat que l’alcaldessa no respecta els resultats de les consultes, i n’ha posat d’exemple que vulgui connectar el tramvia per la Diagonal tenint en compte la votació del 2010. Per Alberto Fernández Díaz, la presència del PSC en el govern municipal no ha aportat ni estabilitat, ni centralitat ni majoria. “La ciutat continua paralitzada sense pressupost, ni ordenances, ni majoria”, ha dit Fernández Díaz, que ha acusat Colau de ser incapaç d’arribar a acords amb l’oposició.

La regidora de la CUP Capgirem Barcelona Maria Rovira ha demanat als comuns que es posicionin clarament a favor de trencar el pacte de govern amb el PSC. “BComú ha d’aïllar els partits que estan a favor de retallar drets bàsics”, ha sentenciat Rovira, que ha remarcat que els socialistes han avalat l’aplicació del 155 i “la política repressiva” de l’Estat. La regidora cupaire ha criticat que des de BComú es faci una lectura positiva de la valoració que els ciutadans fan de la gestió municipal mentre governen amb el PSC.