“Si no té un pacte amb el PSC, amb qui farà el pacte? Amb Trias? Bosch? Per fer què? Per portar Barcelona a on?”, s’ha preguntat Jaume Collboni, que ha reclamat a Colau que expressi “claredat i lleialtat al pacte”. El líder municipal del PSC ha revelat que la mateixa alcaldessa el va informar de la consulta que es faria a les bases i que ell ha parlat aquest dilluns al matí amb Colau per anunciar-li que li demanaria un pronunciament clar sobre el pacte.

Collboni ha afirmat que l’Ajuntament s’hauria de preservar del context electoral i que la consulta a les bases de BComú dies abans d’unes eleccions pot posar en risc l’estabilitat del consistori. El tinent d’alcalde ha dit que els socialistes “som gent de paraula” i que defensaran un pacte que ha posat Barcelona per sobre de tot. Collboni ha carregat contra els líders municipals del PDeCAT i ERC, a qui ha acusat d’atacar la coalició de govern per trencar-la.

Pisarello es manté neutral

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello (BComú), ha dit que la consulta a les bases és un exemple de “radicalitat democràtica” tenint en compte “un fet greu” com és l’aplicació de l’article 155 amb el suport dels socialistes. Pisarello no ha volgut posicionar-se sobre què votarà i ha dit que tant l’alcaldessa com els tinents d’alcalde “hem d’intentar condicionar el menys possible” el debat. El primer tinent d’alcalde ha admès que el pacte de govern “ha funcionat bé”.